17 Haziran 2013 Pazartesi

Patlıcan Musakka

 Malzemeler:

  • 4 adet patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 250 gram kıyma
  • 2 adet domates veya 2 kaşık domates salçası
  • 3 yemek kaşığı margarin
  • Tuz
  • Karabiber
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • 2 su bardağı su
  • Bol sıvı yağ (kızartmak için)
Yapılışı:

Patlıcanlar 1 parmak kalınlığında halka halka doğranır. Tuzlu suya konur. 1 saat kadar bırakılıp siyah suyunun çıkması beklenir. Süzülen patlıcanlar, kurulanıp tavaya konulan bol yağda alt-üst hafif şekilde kızartılır. 1 kat olarak yayvan bir kaba yayılır. Kızaran diğer patlıcanlar tabağa alınır. 3 yemek kaşığı yağda ince doğranmış soğan ve kıyma kavrulur. Domates, tuz, karabiber eklendikten sonra kaynatılır.

Tepsiye koyduğumuz patlıcanların üzerine muntazam bir şekilde konur. 2 su bardağı suyu ilave edip 20-25 dakika kısık ateşte pişirilir. Söndürülünce ince kıyılmış maydanoz serpilir.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorumlarınız...