Zeytinyağını
tencereye alın. Yemeklik doğradığınız soğanı biraz tuz ile 1 dakika
kadar soteleyin. Üzerine çam fıstığını ilave ederek fıstıklar
pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun.
Pirinçleri 1-2 su yıkayıp süzün ve pembeleşen soğanların üzerine ilave edin ve 1 dakika kadar kavurun.
Kavurduğunuz
pirinçlerin üzerine iç harcı için gerekli tüm malzemeyi koyarak iyice
karıştırın. Yarım su bardağı kaynamış suyu ilave ederek kısık ateşte
pirinçler suyu çekene kadar pişirin ve demlemeye bırakın.
Pirinçler soğurken yaprakları yıkayın. 5 dakika sıcak su da beklettikten sonra 2-3 su yıkayın.
Yaprakların
büyüklüğüne göre hazırladığınız iç harçtan koyarak sarın. Dolmayı
pişireceğiniz tencerenin dibini yırtık ya da küçük asma yapraklarıyla
kaplayın. Boşluk kalmayacak şekilde dolmayı dizin.
Sardığınız
dolmaların üzerine porselen bir tabak kapatın. Sıcak su, zeytinyağı ve
tuzu tencereye ilave ettikten sonra kısık ateşte 35-40 dakika pişirin.
Soğuk servis yapın.
0 yorum:
Yorumlarınız...