16 Haziran 2013 Pazar

AĞLAYAN PASTA

AĞLAYAN PASTA 

Malzemeler:

Kek hamuru için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kakao
  • 1-1,5 su bardağı un
Keki ıslatmak için:
  • 1,5 su bardağı süt
Üzeri için:
  • 1 paket sade krem şanti
  • 1 paket çikolata sosu yada benmari usulu eritilmiş çikolata
Yapılışı:

Çırpma kabımızın içerisine; 3 yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 4 yemek kaşığı süt, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 paket kakao, 1-1.5 su bardağı un ilave edip çırpıyoruz. Yağlanmış küçük boy fırın tepsisine döküp 180 derecede pişiriyoruz.
1 paket krem şantiyi ve 1 paket çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlıyoruz.
Pişen ve ılık haldeki kekimizin üzerine aralıklı bir şekilde kürdan batırıyoruz. Daha sonra  kekin üzerine 1,5 su bardağı sütü döküyoruz. Hazırlamış olduğumuz krem şantiyi de üzerine yaydıktan sonra en son çikolata sosunu gezdiriyoruz.
Buzdolabında 2 saat kadar beklettikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…

0 yorum:

Yorumlarınız...