13 Temmuz 2013 Cumartesi

PAPARA ( EKMEK MANTISI )

PAPARA ( EKMEK MANTISI )

Papara bayat ekmeklerin değerlendirilmesi konusunda ideal ve güzel bir yemek türü bende yeni duydum bunu ama çok hoşuma gitti ilk fırsatta deneyeceğim, isterseniz hemen başlayalım...
MALZEMELER:

  • 1   ADET   BAYAT   EKMEK
  • ÜZERİ   İÇİN   SARIMSAKLI   YOĞURT

SOS   İÇİN:

  • 1   BAŞ   SOĞAN
  • 3   YEMEK  KAŞIĞI  YAĞ ( TEREYAĞ  VE  ZEYTİNYAĞ   KARIŞIMI )
  • 2   YEMEK   KAŞIĞI  SALÇA
  • İSTEDİĞİNİZ   KADAR   KAVRULMUŞ   KIYMA   YADA   ET
  • 2   SU   BARDAĞI   SU
  • TUZ , PULBİBER , KARABİBER   VE  BİRAZ  KIYILMIŞ   MAYDANOZ

YAPILIŞI:

Önce  ekmeği   minik  küp  şeklinde  doğrayın. Doğranan   ekmekleri   bir   borcama   alın. Sos   için   yağı   tencereye   alıp, eritin. Minik   doğranan  soğanı   yağa  atın. Soğanlar   kızarınca  üzerine   kavrulmuş   kıyma   yada   et   ekleyin. Salçayıda   ilave  edin. Üzerine   suyunu   dökün. Tuz   ve   biberlerini  ekleyin. Kaynamaya  bırakın. 5   dakika   kısık   ateşte   kaynaması   yeterli. Ocağı  kapattıktan   sonra   sosun   içine    kıyılmış   maydanoz   ekleyin   ve   karıştırın. Sosu   sıcak   olarak   dilimlenen   ekmeklerin  üzerine   gezdirin. Her   tarafını   kaplamasına  dikkat  edin. Sos   her   tarafına  gelmeliki  ekmeklerimiz   ıslansın  ve   güzel  sonuç  alalım. Bu   sostan   iki  kaşık  ayırınki, süsleme  için  kullanabilesiniz. Sos   dökülen  ekmeklerimizin   üzerine   bolca   sarımsaklı   yoğurt   dökün. Ayrılan   iki   kaşık   sosla   üzerini   süsleyin. Yani   ben  böyle  yaptım  ama  tercih  size   ve  hayal   gücünüze  kalmış. Sıcak   olarak   tüm   aile   hep   birlikte   tabaklara   servis   yapmadan, bu   kabın   içinden   kaşık  kaşık   afiyetle   yiyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorumlarınız...