Papara bayat ekmeklerin değerlendirilmesi konusunda ideal ve güzel bir yemek türü bende yeni duydum bunu ama çok hoşuma gitti ilk fırsatta deneyeceğim, isterseniz hemen başlayalım...
MALZEMELER:
- 1 ADET BAYAT EKMEK
- ÜZERİ İÇİN SARIMSAKLI YOĞURT
SOS İÇİN:
- 1 BAŞ SOĞAN
- 3 YEMEK KAŞIĞI YAĞ ( TEREYAĞ VE ZEYTİNYAĞ KARIŞIMI )
- 2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
- İSTEDİĞİNİZ KADAR KAVRULMUŞ KIYMA YADA ET
- 2 SU BARDAĞI SU
- TUZ , PULBİBER , KARABİBER VE BİRAZ KIYILMIŞ MAYDANOZ
YAPILIŞI:
Önce
ekmeği minik küp şeklinde doğrayın. Doğranan
ekmekleri bir borcama alın. Sos için yağı tencereye alıp,
eritin. Minik doğranan soğanı yağa atın. Soğanlar kızarınca
üzerine kavrulmuş kıyma yada et ekleyin. Salçayıda ilave
edin. Üzerine suyunu dökün. Tuz ve biberlerini ekleyin.
Kaynamaya bırakın. 5 dakika kısık ateşte kaynaması yeterli.
Ocağı kapattıktan sonra sosun içine kıyılmış maydanoz
ekleyin ve karıştırın. Sosu sıcak olarak dilimlenen
ekmeklerin üzerine gezdirin. Her tarafını kaplamasına dikkat
edin. Sos her tarafına gelmeliki ekmeklerimiz ıslansın ve
güzel sonuç alalım. Bu sostan iki kaşık ayırınki, süsleme için
kullanabilesiniz. Sos dökülen ekmeklerimizin üzerine bolca
sarımsaklı yoğurt dökün. Ayrılan iki kaşık sosla üzerini
süsleyin. Yani ben böyle yaptım ama tercih size ve hayal
gücünüze kalmış. Sıcak olarak tüm aile hep birlikte
tabaklara servis yapmadan, bu kabın içinden kaşık kaşık
afiyetle yiyebilirsiniz.
0 yorum:
Yorumlarınız...