Malzemeler :
- 4 tavuk baget
- 2 adet yumurta
- 1 çorba kaşığı irmik
- 1 çorba kaşığı mısır unu
- 1 çorba kaşığı galeta unu
- 1'er çay kaşığı tuz, karabiber
- 1 adet domates
- 3-4 dal maydanoz
- 4 çorba kaşığı mayonez
- Kızartma için sıvıyağHazırlanışı :
- Tavuk bagetleri yıkayın.
- Kaynar suda 10 dakika haşlayıp süzün.
- Yumurtaları bir kâseye kırıp çırpın.
- Mısır unu, galeta unu ve irmiği bir kapta harmanlayın.
- Tavuk bagetleri önce yumurtaya sonra unlu karışıma bulayıp kızgın sıvıyağda kızartın.
- Domatesi soyup halka halka dilimleyin.
- Kızarmış tavuk bagetleri servis tabağına alıp domates dilimleri, maydanoz ve mayonezle servis yapın.
0 yorum:
Yorumlarınız...