1 Eylül 2013 Pazar

Tavuk pane

 Tavuk pane

Malzemeler :
  • 4 tavuk baget
  • 2 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı irmik
  • 1 çorba kaşığı mısır unu
  • 1 çorba kaşığı galeta unu
  • 1'er çay kaşığı tuz, karabiber
  • 1 adet domates
  • 3-4 dal maydanoz
  • 4 çorba kaşığı mayonez
  • Kızartma için sıvıyağ
     
     
    Hazırlanışı :

    • Tavuk bagetleri yıkayın.
    • Kaynar suda 10 dakika haşlayıp süzün.
    • Yumurtaları bir kâseye kırıp çırpın.
    • Mısır unu, galeta unu ve irmiği bir kapta harmanlayın.
    • Tavuk bagetleri önce yumurtaya sonra unlu karışıma bulayıp kızgın sıvıyağda kızartın.
    • Domatesi soyup halka halka dilimleyin.
    • Kızarmış tavuk bagetleri servis tabağına alıp domates dilimleri, maydanoz ve mayonezle servis yapın.
       
       
       

0 yorum:

Yorumlarınız...