25 Ocak 2013 Cuma

Sütlaç

Denediğinizde pişman olmayacağınız bir tarif. Denenmiş ve ölçüsünde bir sütlaç tarifi. Şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Bir çay bardağı pirinç
  • 2 tatlı kaşığı kaşığı pirinç unu
  • Üzeri için tarçın
1 çay bardağı pirinci yıkayın. Tencereye 1 su bardağı suyu ve pirinçleri koyup altını yakın.Pirinçler suyu çekene kadar pişirin. 1 litre soğuk sütü ekleyin. Kaynayana kadar ara sıra karıştırın. Bir kasede 2 tatlı kaşığı pirinç ununu 1 su bardağı soğuk su ekleyerek iyice ezin. Tencerede kaynamakta olan sütten 5-6 kaşık alıp kaseye ekleyin (pirinç unu ılınacak şekilde). Pirinç ununu da tencereye ekleyerek, 10 dakika kadar arada karıştırarak pişirin. 1 çay bardağı toz şekeri ilave edip karıştırın ve 1-2 taşım kaynatın. Sütlacı kaselere paylaştırıp, soğumasını bekleyin. Sütlaçlar soğuyunca üzerlerine tarçın serpip servis yapın. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorumlarınız...