Büyük çaydanlığa su doldurulur ve ocağa konur Aynı
zamanda küçük çaydanlığın (demlik) içine de yeteri kadar çay konulur
(Çayın kalitesi önemli!)Hafif ılımış olan büyük çaydanlıktaki su ile
küçük çaydanlığa konulan çay güzelce yıkanır Küçük çaydanlık ocak
üstündeki büyük çaydanlığın üzerine hafif eğik olarak konur ve küçük
çaydanlığın kapağı da hafif eğik olarak üzerine konur Büyük
çaydanlıktaki suyun 3 dakika kaynaması beklenir Sonra ocaktan alınır ve
fokurdaması geçinceye kadar bekletilir Daha sonra küçük çaydanlıktaki
rutûbetli çayın üzerinde gezdirilerek küçük çaydanlık doldurulur Büyük
çaydanlığa su ilâve edilerek tekrar ocak üstüne konur Küçük çaydanlık da
onun üstüne konur ve küçük çaydanlığın kapağı yine hafif eğik
bırakılır; ocak biraz kısılır Büyük çaydanlık kaynadığında çay da demini
almak üzeredir Bir müddet bekledikten sonra bardaklar da sıcak su ile
çalkalandıktan sonra âfiyetle demini iyi almış bir çay içilebilir
Gönderen
kemal
zaman:
06:24
0 yorum:
Yorumlarınız...