- 1/2 Paket Makarna
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 2 Litre Su
- Tuz
YAPILIŞI
Tencere içerisine 2 litre su konulacak ve kaynatılacak. Kaynayan su içerisine 1 yemek kaşığı ‘silme’ tuz konulacak ve karıştırılacak. Ardından makarna ilave edilecek. Tenceredeki su tekrar kaynayıncaya kadar, makarna ara sıra karıştırılacak. Ocak ısısı hep normalde olacak, tencerenin kapağı kapatılmayacak. Ara sıra makarna karıştırılarak, makarna yumuşayıncaya kadar haşlanacak. Yaklaşık 17 dakika süre bitiminde makarna ocaktan alınacak ve süzülecek. Tencere içerisine tereyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine makarna ilave edilecek ve karıştırılacak. Ardından makarna’ya tuz ilave edilecek ve tuzu karar hale getirilecek.
AFİYET OLSUN...
0 yorum:
Yorumlarınız...