Kaç Kişilik: 8-10 kişilik Hazırlama: 30dk Pişirme: 5dk
Malzemeler:
- 1 kg ince bulgur
- Yarım kg un
- 2 adet yumurta
- Aldığı kadar su
- Tuz
Ispanaklı iç harç;
- 2 kg ıspanak
- 3 adet büyük boy kuru soğan
- 200 gram yarım yağlı kıyma
- 3 yemek kaşığı margarin
- Tuz, pul biber, karabiber
- 500 gram yarım yağlı kıyma
- 5 adet büyük boy kuru soğan
- 3 yemek kaşığı margarin
- Tuz, pul biber, karabiber
- 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
Hanımlar içli köftenin iç harcını bir gün önceden hazırlamanızı öneririm. Ben iki çeşit iç hazırladım, siz zevkinize göre hazırlayınız.
Ispanakları güzelce yıkayıp incecik doğrayalım, hafif tuzlu suda birkaç dakika haşlayıp süzülmeye alalım. Bu arada soğanlarımızı kavurup kıyma ekleyelim, kıyma kavrulunca suyunu sıktığımız ıspanakları ilave edip bir iki dakika kavurup baharatları ilave edip ocağı kapatalım. Kıymalı harç için soğanlarımızı kavurup kıymayı ekleyelim, kıyma da iyice kavrulunca baharatları ilave edip ocağı söndürelim. İç harçlarımızı soğumaya bırakalım. İnce bulguru yoğurma kabına alıp üstünü çok az geçecek sıcak su ve tuz ile ıslatıp kabın ağzını başka bir tepsi ile kapatalım. Bulgur en az bir saat dinlensin. Dinlendikten sonra ununu ve yumurtasını ekleyelim. Ara ara su ilavesi ile kulak memesi kıvamında hamur yoğuralım. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp içli köfte şekli verip içini dolduralım. Ağzını kapattıktan sonra bir tepsiye alalım. Hamur bitene kadar devam edelim. Geniş bir tencereye su alıp içine 1 yemek kaşığı tuz atıp kaynamaya bırakalım. Kaynayınca köftelerimizi özenle içine bırakalım. Haşlanan köfteler suyun yüzüne çıkacaktır. Delikli kaşıkla köftelerimizi servis tabağına alalım. Üzerine kızdırdığımız tereyağını dökelim. Sıcak servis edelim. Afiyet olsun...
0 yorum:
Yorumlarınız...