Malzemeler:
• 3 adet yumurta
• 1 su bardağı süt
• 1 su bardağı sıvıyağ
• 1 adet kabartma tozu
• 1 tatlı kaşığı sirke
• ½ çay kaşığı tuz
• Un
• Kırılmış ceviz ya da fındık
• 200 gr margarin
• Mısır nişastası
Şerbeti İçin:
• 4 bardak şeker
• 5 bardak su
• Bir kaç damla limon suyu
Yapılışı:
Yumurtayı,
sütü, sıvı yağı, sirkeyi, kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına
boşaltın ve alabildiğince un ekleyerek ortalama yumuşaklıkta bir hamur
elde edinceye kadar yoğurun. Hazırladığınız hamuru 30 eşit parçaya
bölün, bu parçaları tek tek tabak büyüklüğünde açarak aralarına nişasta
serpip 10 ar 10 ar üst üste koyun. 10 arlı olarak grupladığımız bu üç
parçadan parçalardan her birini merdane yardımı ile tepsi büyüklüğüne
getirin,merdane ile açtığınız hamurların aralarına ceviz ya da fındık
serperek üst üste yerleştirin,dilediğiniz şekilde kesin ve üzerine her
yerine eşit şekilde gelmesine dikkat ederek eritilmiş yağı dökün. Artık
fırına sürebilirsiniz. Şerbet için: 4 bardak şeker ve 5 bardak suyu
tencereye koyup 5 dk. kaynattıktan sonra alın. Şerbetin içerisine bir
kaç damla limon damlatarak 1-2 dk daha kaynatın. Soğuk baklavanın
üzerine sıcak şerbeti dökün.
Afiyet olsun...
Юбилейная распродажа Аэрофлота
Ver Artículo»
Ver Artículo»
7 yıl önce
0 yorum:
Yorumlarınız...