Pilava değişik bir tat vermerk açısından güzel bir tercih, ben sade pilav yemeyi pek sevmem mesela yanında farklı bir şey olması lazım eğer benim gibi düşünenler varsa bunu denemelisiniz.
MALZEMELER
2 bardak pirinç
2 bardak sıcak su
2 kaşık yağ
1 adet patlıcan
Tuz
Kızartma yağı
HAZIRLANIŞI
Ayıklanmış pirinç el değmeyecek sıcaklıktaki suda ıslatılarak yarım
saat bekletilir. Diğer taraftan patlıcan alacalı soyularak uzunlamasına
dörde bölümür. İki santim aralıklarla doğranarak kuşbaşı haline
getirilir. Patlıcanlar tzulu suda 20 dk bekletilir. Daha sonra suyu
sıkılarak kızartma yağından hafifçe pembeleşene kadar kızartılır. Teflon
bir tencereye 2 kaşık yağ eritilir. Kızarmış patlıcanlar ve 2 bardak
sıcak su eklenip kaynamaya bırakılır. Suda bekletilen pirinç soğuk suyla
3 kez yıkandıkdan sonra kaynamakda olan suya eklenir. Tuz eklenip
karıştırıldıkdan sonra tencerenin kapağı kapatılıp altı kısılır. Pilav
suyunu çekince ateşden alınıp bir kez karıştırılır. Tekrar kapağı 10 dk
demlemeye bırakılır. Daha sonra sıcak servis edilir.
Afiyet Olsun...
0 yorum:
Yorumlarınız...