28 Kasım 2012 Çarşamba

PATLICANLI PİLAV


Pilava değişik bir tat vermerk açısından güzel bir tercih, ben sade pilav yemeyi pek sevmem mesela yanında farklı bir şey olması lazım eğer benim gibi düşünenler varsa bunu denemelisiniz.

MALZEMELER

2 bardak pirinç
2 bardak sıcak su
 2 kaşık yağ
1 adet patlıcan
Tuz
Kızartma yağı

HAZIRLANIŞI

Ayıklanmış pirinç el değmeyecek sıcaklıktaki suda ıslatılarak yarım saat bekletilir. Diğer taraftan patlıcan alacalı soyularak uzunlamasına dörde bölümür. İki santim aralıklarla doğranarak kuşbaşı haline getirilir. Patlıcanlar tzulu suda 20 dk bekletilir. Daha sonra suyu sıkılarak kızartma yağından hafifçe pembeleşene kadar kızartılır. Teflon bir tencereye 2 kaşık yağ eritilir. Kızarmış patlıcanlar ve 2 bardak sıcak su eklenip kaynamaya bırakılır. Suda bekletilen pirinç soğuk suyla 3 kez yıkandıkdan sonra kaynamakda olan suya eklenir. Tuz eklenip karıştırıldıkdan sonra tencerenin kapağı kapatılıp altı kısılır. Pilav suyunu çekince ateşden alınıp bir kez karıştırılır. Tekrar kapağı 10 dk demlemeye bırakılır. Daha sonra sıcak servis edilir.

Afiyet Olsun...

0 yorum:

Yorumlarınız...